Recept – Pečené kuřecí prso na tymiánu – oběd z jednoho pekáče


Jestli neradi likvidujete haldy špinavého nádobí jako já, tak tenhle jednoduchý recept, ve kterém je všechno, co k obědu potřebujete, je přímo pro vás.

Na pečená kuřecí prsa v alobalu s přílohou potřebujete:

  • Alobal
  • Kuřecí prsa
  • Brambory
  • Růžičkovou kapustu
  • Tymián, čerstvý je skvělý, sušený bude prima také
  • Olivový olej
  • Špetku soli a pepře

Předehřejte troubu na 200oC

Očistěte brambory a nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Rozložte na pečícím papírem vyložený pekáč. Lehce pokapejte olivovým olejem, bramborové plátky promíchejte (já prohrábnu rukama), aby byly omaštěné.

Růžičkám kapusty odkrojte konce a rozřízněte je v půli. Přihoďte je na plech mezi rozložené brambory.

Natrhejte si listy alobalu, ve stejném počtu jako máte kuřecích prsou.

Kuřecí prsa naklepejte, vložte na alobal. Krapet osolte, opepřete, položte snítku tymiánu či zasypte sušeným. Zakápněte olivovým olejem.

A nyní to nejdůležitější! Kuřecí plátky pečlivě zabalte do alobalu, aby při pečení nevytekla šťáva.

Alobalové balíčky rozložte na brambory a šup s plechem na 45-50 minut do trouby. Mezitím si můžete dát třeba „nohy“.

Další zeleninovou přílohu zvolte, podle chuti, množství omezeno rozhodně není. 

Faaakt, tohle je úplně všechno.

Dobrou, šťavnatou chuť

Marie 



Jednoduché, praktické pravidlo na oběh či večeři říká, že na talíři byste měli mít  ¼ talíře bílkovin, ¼ talíře sacharidů, což je nejčastěji příloha a polovina talíře by měla být zelenina.
Tato porce obsahuje 30% celodenní optimální dávky vlákniny a přibližně 60% množství bílkoviny pro 70kg osobu.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás